против хъркане

КАК ДА СПРЕМ ХЪРКАНЕТО? | ТОП ПРОДУКТИ ПРОТИВ ХЪРКАНЕ

От какво се причинява хъркането?

Хъркането е тема, върху която много учени са съсредоточили усилията си за да открият какви са причинителите и как да се справяме с този досаден проблем. Силния повтарящ се периодично шум е неприятен и изнервящ най-вече за партньора на хъркащия. Основни причини за поява на хъркане са: структурни проблеми на носа; големи сливици и аденоиди (трета сливица); голям език; отпуснати мускули на гърлото, които са следствие от алкохол или много успокоителни лекарства; наднормерно тегло; хронично запушен нос. Хъркането не трябва да бъде оставяно на заден план! Вече има продукти, които се справят повече от успешно с него. В следващите редове ще Ви представим най-добрите продукти против хъркане.

ТОП 3 на най-добрите продукти против хъркане

Назален дилататор ClipAir

Комфортен и незабележим, изработен от фин силикон, ClipAir подобрява дишането, предпазва от хъркане и пресъхване на гърлото. Три броя с различен размер в опаковка. За оптимален резултат се препоръчва използването на продукта заедно с възглавница против хъркане.Лесно и ефективно решение за избягване на неприятния звук от хъркането. Идеален е за по-добър сън и за по-добро дишане, което благоприятства за подобряване качеството на съня. Също може да се използва и за облекчаване на назалната конгестия.

Възглавница против хъркане Posiform

Възглавницата против хъркане Posiform спомага за намаляване на хъркането и подобрява съня, като поддържа главата и врата в позиция, която осигурява по-добро дишане.Posiform е с уникален патентован дизайн, който позволява удобна позиция на главата по време на сън.

Възглавница против хъркане Piano

Възглавницата против хъркане Piano внимателно поддържа главата Ви в странична позиция, докато спите. Възглавницата предпазва от хъркане и мускулна болка в рамената и областта на главата, като поддържа врата Ви в правилна позиция през цялата нощ. Особено ефективка е при хъркане, причинено от езика – според специалистите прекалено големия език означава повишен риск от обструктивна сънна апнея. Тя се развива, когато мускулите в областта на шията се отпуснат. Това причинява спиране на дишането за 10 секунди или повече и хъркане, тъй като въздухът вибрира срещу меката тъкан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *