Език
Количка

Осмофорс Кидс Облекчаващ гел при кожни Раздразнения Osmoforce Kids

В наличност
SKU
osmo01
13,69 лв.

Осмофорс Кидс Облекчаващ гел при кожни раздразнения Osmoforce Kids

Осмофорс Кидс успокоява сърбежа на обрива при варицела. Спомага за облекчаване на сърбежа, което от своя страна предотвратява нуждата от чесане.

Осмофорс Кидс Облекчаващ гел при кожни раздразнения х75 мл на швейцарския производител Ebsa S.A. е специален охлаждащ и успокояващ гел с лека и нелепкава хидроструктура, който помага за успокояване на кожните раздразнения при децата. При нанасяне на гела върху раздразнените, причиняващи дискомфорт (понякога и зачервени) участъци на кожата, той охлажда, хидратира, почиства и намалява желанието за чесане. Също така тушира чувството за парене, помага за избягване на разчесването и евентуалното разраняване на кожата, което води до поява на белези. Освен това хидратира и успокоява кожата, което подпомага собствените ѝ самовъзстановителни процеси. Osmoforce Kids има защитно действие по отношение разраняване на кожата. Продуктът не е предназначен за лечение, а само спомага за охлаждане и успокояване на раздразнената кожа. Има клинично доказана ефективност и е подходящ за деца над 6 месеца. Не съдържа алкохол, аромати, оцветители и консерванти. Резултатите след нанасяне показват, че кожата е напълно успокена, почистена и с възстановен комфорт.

Различни фактори, като растения, ухапвания от насекоми, слънчеви лъчи, шарка, изпотяване, подсичане, кърмене, охлузвания, излагане на студ и други могат да причинят сухота, обрив, зачервяване, раздразнения по кожа и дискомфорт придружени с желание за чесане. Това често води до смущения със съня, затруднения с храненето, безпокойство, а в нередки случаи и до по-големи кожни проблеми. При тези състояния на помощ идва иновативния продукт Osmoforce Kids.


  • Детайли
  • Отзиви
  • Custom Tab

Състав:  Osmoforce Kids съдържа иновативната дерматологично активна съставка Osmo 4, която е основана на процеса осмоза. Водата е привлечена към по-горните слоеве на кожата. Това движение хидратира и в едно с последвалото изпаряване (евапорация) предизвикват охлаждане, което спомага за успокояване на раздразненията и намаляване желанието за чесане. Допълнителното хидартиране подсилва възстановяването на кожата. Osmo 4 е дерматологично активна съставка, базирана на синергичното действие на глицерин и гликол, затворени в карбомерна структура. Ефективността му се дължи на хидратиращото действие на глицерина, който е естествен продукт от синтеза на мазнините. Основни му свойства са да овлажнява и успокоява. Той е свързан с още един съседен диол, а това подобрява хидратирането и поносимостта и не се налага използването на консерванти. Поли – акрилатната касетъчна структура, в която е поставена тази съставка подпомга ефективността на осмозата, а от там и на овлажняването, почистването и подобряването комфорта на кожата. Структурата на гела наподобява тази на водата, което позволява оптимално попиване, като по този начин се постига по-дълговременно охлаждане и хидратация.

Състав: Aqua, Оsmo4 (Glycerin, PEG-8, Caprylyl Glycol, Carbomer), Sodium Hydroxide.

ОСМОФОРС КИДС не е предназначен за лечение! Той охлажда и успокоява раздразнената кожа.

Начин на употреба:

Нанасяйте от 2 до 3 пъти дневно малко количество от гела с леки масажни движения върху засегнатите от обрива участъци. Може да се нанася и върху спукани и/или завехнали везикули. Може се ползва върху цялото тяло и главата (като се избягва контакт с очите) 

Продължителността на нанасянията зависи от индивидуалния праг на поносимост на сърбежа и тежестта на симптомите. Обикновено развитието на обрива трае 3-5 дена.

Преди и след нанасяне измивайте ръцете си.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Осмофорс Кидс Облекчаващ гел при кожни Раздразнения Osmoforce Kids
Brand Description
History Color sit amet, consectetur adipiscing elit. In gravida pellentesque ligula, vel eleifend turpis blandit vel. Nam quis lorem ut mi mattis ullamcorper ac quis dui. Vestibulum et scelerisque ante, eu sodales mi. Nunc tincidunt tempus varius. Integer ante dolor, suscipit non faucibus a, scelerisque vitae sapien.