фертилна подкрепа

CONCEIVE PLUS ОВУЛАЦИЯ И СПКЯ | ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Какво е СПКЯ?

СПКЯ или Синдромът на поликистозните яйчници е познат на медицинските среди с различни наименования, като едни от най-разпространените са синдром на Щайн-Левентал, поликистозна болест на яйчниците, поликистичен овариален синдром, яйчникова поликистоза и други. Това е едно от най-разпространените ендокринни увреждания, като засяга 1 от 10 жени в репродуктивна възраст Вече е известно, че СПКЯ не е само гинекологично заболяване, засягащо репродукцията, а има мултисистемен характер. През различните периоди от живота поражда различни проблеми: детство – преждевременен пубертет; юношество– хирзутизъм /повишено окосмяване/, акне, мазна кожа и коса, менструални аномалии, наднормено тегло; репродуктивен период – стерилитет, повишена честота на спонтанни аборти, менструални аномалии, повишаване на липидите в кръвта, повишен риск от сърдечно съдови и мозъчно съдови заболявания; климактериум – повишена честота на неинсулинозависим захарен диабет, хиперплазия и карцином на маточната лигавица, сърдечно съдови и мозъчно съдови заболявания.

СПКЯ – как се установява?

Освен добре снетата анамнеза – нередовен менструален цикъл, безплодие в семейството, при преглед се установяват хирзутизъм, акне, алопеция. Важни са:

-хормоналните изследвания за откриване на хиперандрогенемията (андростендион, DHEAS);

-изследване за наличие на инсулинова резистентност – ОГТТ с инсулин на 0-60-120 мин. (HOMA index);

-изследвания за метаболитен синдром – триглицериди, HDL – холестерол. други изследвания (пролактин, AMH);

В допълнение идва ехографско изследване на двата яйчника, за да се определят те като поликистозни. Съгласно препоръките на Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекология, ISUOG, такива са, ако имат повече от 25 фоликула с размер 2 – 8 мм или обем на яйчник по-голям от 10 мл.

Улесняване на забременяването и грижа при наличие на СПКЯ

За подобряване на фертилността и улесняване на забременяването при жени с поликистозни яйчници се прилагат определени лекарства, промени в диетата, ограничаване на вредните навици и хранителни добавки, които подпомагат регулирането на овулацията и увеличават шансовете Ви за зачеване със СПКЯ. Точно такива добавки са и Conceive Plus.

Какво представляват хранителните добавки Conceive Plus?

Съдържание: Мио-Инозитол, D-Chiro-Инозитол, Фолиева киселина, Джинджифил екстракт 15:1 (корен) (5% ginsenosides), CoQ10 (Убихинон)

Доказано е, че жените със СПКЯ имат ниски серумни нива на инозитол в сравнение със здравите. Оттук възниква необходимостта да запълним недостига на инозитол, но в адекватно съотношение на двата най-важни негови изомера – Myo-Inositol и D-Chiro-Inositol. Такъв препарат е Concieve Plus хранителни добавки, в чийто състав присъстват Myo-Inositol-а и D-Chiro-Inositol-а. Фолиевата киселина или Витамин B9, се използва от тялото за създаване на клетките (както за собствените, така и при създаването на новия живот). Многобройни проучвания доказват намаляване на родилни малформации с адекватни нива на Фолиева киселина. Екстрактът от джинжифил намалява силата и интензитета на менструалните болки, а CoQ10 действа като антиоксидант, който помага на тялото да предотврати и да се възстанови от оксидативния стрес. CoQ10, или Ubiquinone, е важен елемент за функционирането на много органи и химически реакции в човешкото тяло. Подпомага доставянето на енергия на клетките и фоликулите. И не на последно място нека да не забравяме, че Concieve Plus Овулация и СПКЯ e хранителна добавка – няма противопоказания и няма странични действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *